powerpoint presentation mcq
By
Join Our Telegrem Channel

in a powerpoint presentation mcq, in powerpoint presentation mcq, ms powerpoint questions and answers pdf, is a presentation program mcq, ms powerpoint questions and answers pdf in hindi, power point mcq in hindi, powerpoint presentation mcq, powerpoint mcqs pdf download, powerpoint mcq questions, computer gk in hindi objective questions PDF, कम्प्यूटर सामान्य ज्ञान प्रश्नोत्तरी  Computer Awareness MCQs and Quiz for Banking, IBPS, RRB, RBI, SBI Exams , Patwari , Ia , Defence , Nda , Constable , Si , RS CIT, Computer Quiz for Railway and Ssc Exams

Topic :- powerpoint presentation mcq

Q 1.) एक ऐसी फाइल जो प्रेजेन्‍टेशन के लिये रेडीमेड स्‍टाइल प्रदान करती हैं ?
a) Auto Style
b) Template
c) Wizard
d) Pre -Formatting
Answer – Template
Q 2.) कौन-सा outlook फंक्‍शन Sticky notes के प्रयोग के समान हैं ?
a) Journal
b) Notes
c) Calendar
d) Tasks
Answer – Notes
Q 3.) निम्‍नलिखित में से कौन transition effect नहीं हैं ?
a) Blinks diagonal
b) Dissolve
c) Fade through black
d) Blinds vertical
Answer – Blinks diagonal
Q 4.) एक template से PowerPoint presentation बनाने के लिए…
a) Click file, new, select the presentation tab and choose a template
b) Click file, new template and choose a template
c) Import a presentation template from PowerPoint’s template wizard
d) Click create template from scratch, now
Answer – Click file, new, select the presentation tab and choose a template
Q 5.) एक Presentation को Save करने के लिए आप….
a) Click save on the window start button
b) Press ctrl + F5
c) Select file, save from the menu
d) Click the save button on the formatting toolbar
Answer – Select file, save from the menu
Q 6.) चयनित Slide के title का font size बदलने के लिए आप …..
a) Click the toolbar font dropdown arrow and choose the font you prefer
b) Click format, title and choose a font from the font tab
c) Click the toolbar’s increase font size button
d) Click title’ new font, ok.
Answer – Click the toolbar’s increase font size button
Q 7.)  करंट प्रेजेन्‍टेशन में नयी स्‍लाइड जोड़ने के लिये हम चयन करते हैं ?
a) Ctrl + M
b) Ctrl + N
c) Ctrl + O
d) Ctrl + F
Answer – Ctrl + M
Q 8.)  Microsoft PowerPoint एक —————- हैं ?
a) Database Program
b) Spreadsheet Program
c) Presentation Program
d) Word Processing program
Answer – Presentation Program
Q 9.)  पॉवर पॉइन्‍ट में किसी पर राइट क्लिक करने पर ….
a) Deletes the object
b) Selects the object
c) Opens a shortcut menu listing for the object
d) None of the above
Answer – Opens a shortcut menu listing for the object
Q 10.) प्रीडिफाइन टेम्‍प्‍लेट को चुनने के बाद —————— विकल्‍प को बैकग्रांउड कलर बदलने के लिये चुना जाता हैं ?
a) Design template
b) Color scheme
c) Animation scheme
d) Color effects
Answer – Color scheme
Check All Topic Wise Computer MCQ
Download 600+ Computer Question and Answer PDF Buy Now

computer mcq in hindi pdf , कंप्यूटर ऑब्जेक्टिव प्रश्न , कंप्यूटर के महत्वपूर्ण क्वेश्चन PDF , computer questions for bank exams with answers pdf in hindi , banking computer awareness pdf in hindi , computer capsule in hindi pdf download

Post Related :- Computer GK MCQ
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!